Pirata

Vad kan egentligen en grym och vårdslös piratkapten ha gemensamt med en sockersöt prinsessa?

Följ med på en äventyrsaga som får dig att skratta tills snoret flyger – så får du veta deras hemlighet!

 

”PIRATA & PRINSESSAN -Blod är tjockare än saltvatten” är en interaktiv teaterupplevelse där man tydligt förstår vad en liten klick av kattmat, en handfull sågspån och en stor dos av barn kan ge för smaskigt resultat. Det är ingen teater, ingen show, ingen musikal. Det är ett helt koncept där upplevelsen börjar redan i kön.

 

Prinsessan har vuxit upp i ett slott där hon alltid känt att hon inte hör hemma. Hennes vanor och personlighet passar definitivt inte in på ett slott. Ännu mindre passar de in i docksöt rosa klänning. Hon snyter sig i ärmen. Hon kliar sig ogenerat i baken och fäktas med kvistar istället för att plocka blommor. Bakom sig lämnar hon en grisfotsätande känslokall familj och ger sig ut för att söka äventyret och sitt sanna jag. Piratas hårda liv har ärrat henne. Havet stal det mest värdefulla hon hade i sitt liv och hon har därefter vigt sitt liv att bekämpa havets krafter i sökandet på sin dyrbara skatt. Hennes sökande har pågått i över tio år tills hon plötsligt en dag möter någon som hon kom att kalla både snorig repstump och skabbig skeppsråtta. Det visar sig att den hon mötte var mycket mer än så.

 

I rollen som Pirata ser vi Martina Pettersson Lindgren som bär med sig ett yrkesliv som skådespelare i b.la Stockholms Stadsteater och Walt Disneys musikalproduktioner. Hennes motspelare Lina Eriksson är en musikalartist i startskottet av en mer än lovande karriär. Föreställnigen har stora inslag av musik, framtagen av JJ da Silva. Bakom regi och manus står en svensk londoner vid namn Jesse James Smith som både Laila och Linda påstår är västkustens mest slipade regissör inom interaktiv barnunderhållning. Tillsammans har de gett både Nöjesparken i Varberg och Tjolöholms Slott en pärla! För att läsa mer om teatern, besök gärna pirata.nu.